Liga mladih ZDK: Poraz naših odbojkašica.

Proteklog vikenda odigrane su utakmice u okviru odbojkaške Lige mladih ZDK, u ženskoj konkurenciji (Grupa A-1), u kojoj se takmiče omladinske selekcije našeg Ženskog odbojkaškog kluba Tešanj.

U okviru 7. i 8. kola, naše mlade odbojkašice – selekcija pionirki su odmjerile snage sa odgovarajućim selekcijama iz Odbojkaškog kluba Kakanj. Utakmice su odigrane u subotu, 26.05.2018. godine, u sportskoj dvorani objekta “Musala” u Tešnju, gdje su gostujuće odbojkašice zabilježile dvije pobjede:

  • 7. kolo  ŽOK “Tešanj“ : OK “Kakanj“ 0:2 (13:25, 15:25);
  • 8. kolo  ŽOK “Tešanj“ : OK “Kakanj“ 0:2 (20:25, 18:25).

Naša ekipa nije uspjela da osvoji bodove protiv borbenih i organizovanih odbojkašica iz Kaknja, koje su na Federalnom prvenstvu kadetkinja zauzele drugo mjesto. Inače, Liga mladih ove godine se igra u najjačem sastavu, jer u istoj učestvuju sve ekipe iz Zeničko-dobojskog kantona, koje su u proteklom periodu osvajale medalje na završnicama federalnog i državnog takmičenja.

Liga škole odbojke:

Utakmica najmlađih selekcija ova dva kluba – škole odbojke, nije odigrana iz razloga nedolaska ove selekcije gostujuće ekipe, tako da će ova utakmica najvjerovatnije biti registrovana službenim rezultatom 2:0  za  ŽOK “Tešanj“.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj