XIX kolo Prve rukometne lige Federacije BiH.

Proteklog vikenda igrano je 19. kolo takmičenja u okviru Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u ovom kolu poraženi na gostovanju kod ekipe RK “Kakanj”, rezultatom 34:28. Iako su na ovo gostovanje otišli desetkovani, naši mladi rukometaši bolje otvaraju susret i svojom brzinom i efikasnošću iznenađuju favorizovanu domaću ekipu. Sve do 22. minuta drže pozitivan rezultat, koji se na momente penjao i do 3 gola prednosti. Ipak, fizički jača domaća ekipa preuzima inicijativu te poluvrijeme završava u svoju korist, rezultatom 16:13.

U drugom poluvremenu, nakon povreda nasih igrača Tarika Kantića i Zlatka Isakovića, dolazi do blagog pada intenziteta, ali se do kraja igra brzo i borbeno. Domaća ekipa je znala iskoristiti naše greške, te je i konačan rezultat glasio 34:28 za domaće.

U našoj ekipi naročito su se istakli Haris Isaković i Sauka sa po 6, te Okić i Pejić sa po 4 pogotka, dok su kod domaćina bolji od ostalih bili Amitović i Bracković, sa po 7 postignutih pogodaka. Sudijski par Božić Zdenko i Slipac Borislav, te delegat Konjičanin Emir bili su na visini svog zadatka.

U nastavku donosimo rezultate utakmica 19. kola:

KAKANJ: RK “Kakanj”  – RK “Bosna TS” Tešanj 34:28,
TUZLA: RK “Sloboda Solana” – ŠR “Čelik Junior” Zenica 36:21,
ZAVIDOVIĆI:RK “Krivaja” – RK “Žepče” Žepče 39:24,
SANSKI MOST: RK “Sana 7” – RK “Gradačac” Gradačac 24:42,
VISOKO RK “Bosna Centrotrans 2” – RK “Krajina” Cazin 42:26,

LUKAVAC:RK “Lukavac” Lukavac  – RK “Čelik” Zenica 28:48.

Slobodna je bila ekipa ORK “Rudar” Banovići.

O Sportski savez Opcine Tesanj