SDP će biti dio rješenja u MZ Dobropolje-Mekiš

24. marta ove godine u kancelariji MZ Dobropolje-Mekiš, održan je sastanak rukovodstva Općinske organizacije SDPBiH Tešanj sa članstvom Osnovne organizacije SDPBiH Dobropolje.
Cilj sastanak je bio upoznati članstvo sa aktuelnim političkim dešavanjima u BiH i implementaciji izbornih rezultata, te o aktuelnom stanju u MZ Dobropolje-Mekiš.

Predsjednik Osnovne organizacije SDP-a Dobropolje-Mekiš Ahmet Rakić, prisutne je upoznao o trenutnom stanju MZ Dobropolje-Mekiš, koje je izazvano neodgovornim ponašanjem predsjednika Savjeta MZ Dobropolje (BPS), a što je rezultiralo raspuštanjem organa MZ, te imenovanjem povjerenika.

Jedinstven stav prisutnih je da je SDP uvijek bio dio rješenja, a nikako problema, te da SDP nikad neće prihvatiti „mutne“ radnje koje idu na štetu građana i na nezakonit način oštećuju Budžet Mjesne zajednice. Nakon rasprave, prisutni su jednoglasno podržali kandidate za prijedlog 1 člana Savjeta i 5 članova Skupštine MZ Dobropolje-Mekiš, a predloženi kandidati predstavljaju spoj mladosti i iskustva.

U drugom dijelu sastanka Kantonalni poslanik i potpredsjedavajući Doma naroda FBiH mr. Jasmin Smailbegović upoznao je prisutne o implementaciji izbornih rezultata na nivou Kantona i Federacije BiH. Istakao je probleme kroz koje se prolazilo tokom formiranja vlasti, ali je na kraju izrazio optimizam, te istakao da će Budžeti biti posebno „osjetljivi „ prema socijalnim kategorijama, te da će se zalagati da SDP ispuni obećanja dana u predizbornoj kampanji.

Predsjednik OOSDPBiH dr. Sead Rožajac je istakao značaj aktivizma u mjesnim zajednicama, te je posebno istakao da se u mjesnim zajednicama ne treba voditi „visoka politika“, a da SDP treba aktivno sudjelovati u organima MZ, bez obzira da li djelovao kao opozicija ili pozicija.

Na kraju sastanka upriličen je prijem novih članova u SDP. Pored velikog broja mladih koji pristupaju u SDP, evidentno je pristupanje članova drugih političkih stranaka u SDP, a u najvećem broju iz BPS, ali i iz SDA. Upozoreno je da se Osnovne organizacije moraju pridržavati postupka prijema novih članova u SDP, a posebno onih koji dolaze iz drugih stranaka, za koje je predviđen poseban postupak prijema.

Istu noć, poslije sastanka Osnovne organizacije SDPBiH Dobropolje, održan je radni sastanak sa povjerenikom MZ Dbropolje-Mekiš, sa kojim su dogovoreni naredni koraci u formiranju organa MZ Dobropolje-Mekiš.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

2 0 komentara

  1. Pa vi znate samo blokirat, vidite sta nam radite od drzave…
    Jestel obecali ovim u Dobropolju ako SDP preuzme mjesnu zajednicu, da ce Dobropolje BITI opština? :) mozda bi vam sejdic pomogao.
    Čudime kako niste spomenuli stranku zaBIH, vjerovatno se njih ne bojite, jer njih Munevera ukopaje “polumrtve” u zemlju.-njih ne spominjete jer oni nista nerade, pa se njih ni ne bojite…
    Kakvo ba vase pojacanje- pa vi sami sebe lazete.

  2. Tešnjak, a munjen. Šta ovaj piše, je li on to utakmici pratio pa se opio.
    De ujutru, kad se skontaš, napiši komantar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *