Rast prodaje u inostranstvu

Širenje poslovnih aktivnosti na tržišta regije koje je HIFA OIL započela prije dvije godine polučilo je značajne rezultate pa je u prvih šest mjeseci ove godine na tim tržištima plasirano više od 34.000 tona naftnih derivata.

Firma je prisutna na skoro svim tržištima u regiji uključujući Austriju i Bugarsku.

U odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine prodaja na inostranim tržištima je povećana za više od 120 % i to pokazuje da su kupci prepoznali ozbiljnost i kvalitet usluga koje pruža HIFA OIL. Takav pristup je bio i ključni faktor za učešće u velikim infrastrukturnim projektima u regiji odnosno na prostoru Albanije, Makedonije, Kosova i Bugarske.

Kroz snabdijevanje naftnim derivatima bitumenskog tipa, HIFA OIL je postala jedan od nezaobilaznih aktera posebno zbog činjenice da su ti projekti izuzetno zahtjevni i da se očekuju pravovremeni odgovori na sve zahtjeve kupaca.

Pored tih tržišta, poslovne aktivnosti firme su povećane i na tržištu Crne Gore kao i susjednih zemalja, a prepoznavanje HIFA Oil-a kao pouzdanog snabdjevača je znak da će pozitivni trend na inotržištima biti održan i u narednom periodu.

HIFA OIL je najveći distributer naftnih derivata u BIH u posljednje dvije godine a prema kretanju na tržištu pozicija će biti održana i ove godine.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *