Prijem za atletičara Dejana Mileusnića

Prijem za atletičara Dejana Mileusnića

Zenica, 07. 07. 2011. – Jučer je premijer Zeničko-dobojskog kantona, Fikret Plevljak primio mladog atletičara Dejana Mileusnića iz Zenice, perspektivnog bacača koplja koji, odlukom Atletskog saveza BiH neće nastupiti u Ostravi, na smotri najboljh atletičara Evrope do 23 godine.

Mladi atletičar, u razgovoru sa premijerom Plevljakom, obrazložio je da je odluka Atletskog saveza BiH, da ga ne prijavi za pomenuto takmičenje, po njegovom mišljenju nepravedna. Odluka se pravda razlogom da je na prethodnom takmičenju, zbog kiše, nakon jednog bacanja, odustao od daljeg takmičenja, a bez prijave sudiji. Radi toga je diskvalifikovan na tom takmičenju.

Premijer Plevljak istakao je da mladim sportistima koji imaju vrhunske rezultate treba dati svaku moguću podršku kao i priliku za takmičenje jer oni na najbolji način predstavljaju naš kanton, ali i državu Bosnu i Hercegovinu. Poželio je mladom Mileusniću mnogo uspjeha u narednoj sezoni i postizanje vrhunskih rezultata s obzirom na to da je mladi Dejan blizu obaranja 25 godina starog bh rekorda u bacanju koplja.

 

Press služba ZDK

O Tesanj Net