Penalima Želji memorijal Fuad Prnjavorac

Po četvrti put u organizaciji Bosne TS održan je međunarodni memorijalni turnir „Fuad Prnjavorac – Fudo“. Na turniru učestovale su po dvije ekipe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, Loznica, UB, sarajevski Željezničar i domaćin Bosna TS. U borbi za treće mjesto domaćini su doživjeli poraz od ekipe Loznice 26:36. U finalnoj utakmici za nekih par stotina posjetilaca u SRC „Tešanj“ ekipe UB-a i Željezničara ponudile su briljantan i dinamičan meč koji je na kraju završio sa neriješenim ishodom 29:29. U penaltik seriji uspješnija je bila momčad trenera Fuada Malagića koja je slavila rezultatom 34:33. Najbolji strijelac turnira bio je igrač UB-a Darko Pavlović sa postignutih 23 gola. Bosna TS proglašena je fair-play ekipa. Sjajni golman Damir Efendić proglašen je za najboljeg golmana a njegov suigrač Adis Hrbat je najbolji igrač memorijala „Fuad Prnajvorac Fudo“.

Sportski direktor RK Loznica Goran Kolarić je na osebujan način svom prijatelju direktoru Bosne TS Refiku Ćusti darovao nekoliko poklona za skorašnji odlazak u penziju. Gospodin Kolarić je nam obrazložio zbog čega je gospodina Ćustu darovao slijedećim poklonima. Pošto Ćusto godinu i po dana ide u penziju a ne znam šta ga sprječava da ode, možda čeka bolji prosjek plate ? I zbog toga sam odlučio da poklonim mu štap sa kojim treba da se priprema za penzionerske dane, šešir da ga sunce ne udari. Uz sve to karte jer on hvala Bogu ima sedam punica i svastika, nadam se da će bar jedna od njih s njim igrati remi. Tu je i jedan vidovit poklon. Kada uveče dođe kući da gađa sa strijelom da ne bi zaboravio svoj posao i normalno flaša rakije. Bez toga Ćusto ne bi trebao biti penzioner. Daj Bože da živi ovoliko a kako stvari stoje on će živjeti dugo, dugo. Završava riječi Kolarić i ističe odličan prijem u Tešnju.

O Halid Fejzic

Jedan komentar

  1. Jos jednom veliko hvala nasim novim prijateljima iz RK Bosna TS na sjajnom gostoprimstvu i odlicnoj organizaciji turnira.
    Srdacan pozdrav velikom entuzijasi Refiku Custi.
    do skorog vidjenja, Vas prijatelj, Maletic Radivoj, RK Ub iz Uba!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *