Saopćenje za javnost

KOTEKS doo Tešanj, je osnovan 1994. godine i danas je regionalno priznata firma kao jedna od vodećih za otkup sirove kože, preradu kože, proizvodnju kožne konfekcije i galanterije, policijske, vojne, taktičke i lovačke opreme, odjeće i obuće.

KOTEKS PRODUCTION proizvodi usko specijalizovanu opremu za policiju, kriminalističke službe, sigurnosne, specijalističke i vojne službe, sa naglaskom na malu težinu, udobnost i fleksibilnost, omogućavajući korisnicima izvršavanje zadataka sa punim kapacitetom.

KOTEKS raspolaže sa proizvodnim kapacitetom od preko 6.000m2, skladištima za sirovu kožu, sopstvenim razvojem i labaratorijom, upravnim zgradama, predstavništvima u Sarajevu, Beogradu i Prištini, kao i sa nekoliko maloprodaja na području Bosne i Hercegovine.

U ovom momentu KOTEKS je prisutan sa svojim prozvodima na tržištima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Njemačke.

KOTEKS Tešanj je i registrovana firma za promet naoružanja i vojne opreme

KOTEKS doo Tešanj trenutno zapošljava 200 radnika. Oprema koja se koristi u proizvodnji KOTEKS-a je oprema posljednje generacije, koja zajedno sa organizovanim sistemom kontrole kvaliteta, obučenim i visoko motiviranim radnicima i sa sirovinama visokog kvaliteta osigurava najviši kvalitet proizvoda koji se izrađuju pod etiketom KOTEKS ili modnom markom danial S.

Ponosni smo na širok izbor naših proizvoda visokog kvaliteta, dizajniranih ne samo da štite život već i da obezbede mirnu svest.

KOTEKS doo Tešanj 14.septembra 2011. godine svečano je otvorio novi proizvodno-poslovni objekat u Industrijskoj zoni Bukva bb Tešanj vrijednosti cca 3 miliona KM. Ovom investicijom je zaposleno novih 51 radnik, koji si prethodno prošli obuku, u pogonu obuće i galanterije , kao i u dvije nove maloprodaje (kožne konfekcije i galanterije i lovačke opreme i oružija) koje se nalaze u sastavu novog objekta. Svečanosti su prisustvovali ministri kantonalnih mupov-a Ze-do Kantona, Tuzlanskog kantona i kantona Posavskog, predstavnici svih kantolanih mupova u Federaciji BiH, Sudske policije FBiH i BiH, SIPE, Ministarstva Odbrane BiH, premijer ZDK Fikret Pljevlak sa saradnicima, ministri u vladi FBIH gosp. Eldar Trhulji i Sanjin Halimić, predstavnici Ministarsva odbrane Crne Gore, kao i poslovni partneri i prijatelji iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije. Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Njemačke i Turske.

KOTEKS doo Tešanj je PARTNER Islamske Zajednice u BiH, pa je tako ovoj svečanosti prisustvovao i Reis ul ulema IZ u BiH Mustafa ef. Cerić sa svojim saradnicima, kao i muftije Zenički Ejub ef. Dautović i Muftija Sandžački Muamer ef. Zukorlić.

IZVRŠNI DIREKTOR:
Haris M. Sejdić dipl.ecc

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *