ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA MJESNOG ODBORA SBiH PILJUŽIĆI

U Piljužićima je dana 03.12.2011. godine održana Izborna skupština mjesnog odbora Stranke za BiH Piljužići na kojoj su izabrani članovi i rukovodstvo ovog mjesnog odbora, te razmatrana aktuelna politička pitanja u BiH i mjesnoj zajednici Piljužići. Za predsjednika MO Piljužići izabran je Starčević Mirsad, a članovi odbora su: Starčević Vehid, Starčević Himzo, Bećar Hajrudin, Bošnjo Ezin, Šahbaz Redžo, Selman Saliha, Mudrov Salih, Solo Elvir.

Pored formiranja mjesnog odbora, na sastanku su razmatrana i pitanja od značaja za mještane ove mjesne sredine, kao i aktuelna politička situacija u BiH. Iskazano je nezadovoljstvo zbog sve teže ekonomske situacije, kao i zbog činjenjice da formiranje vlasti u BiH još uvijek nije okončano.

Razmatrane su i informacije o dosadašnjem toku izgradnje vodovoda „Pousorje“, te je konstatovano da, s obzirom na veoma tešku ekonomsku situaciju, neprimjereno je opterećivati mještane sa dodatnim troškovima za ovaj vodovod.

Zaključeno je, pored ostalog, da mjesni odbor SBiH Piljužići uputi zahtjev organima mjesne zajednice za sazivanje zbora građana, na kojem bi se mještani detaljnije upoznali sa dosadašnjim tokom i stvarnim troškovima izgradnje vodovoda „Pousorje“.

Stranka za BiH mjesni odbor Piljužići izražava žaljenje zbog posljednih dešavanja u mjesnoj sredini Piljužići, te traže od nadležnih institucija da u što kraćem roku riješe ove probleme za dobrobit svih mještana ove mjesne zajednice.

PRESS SLUŽBA OPĆINSKOG SAVJETA STRANKE ZA BIH TEŠANJ

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *