Reagiranje na obraćanje predsjednika OO SDA Tešanj

Optužbe na račun Stranke za Bosnu i Hercegovinu iznesene u nedavnom obraćanju predsjednika OO SDA Tešanj povod su da reagujemo i zatražimo javno izvinjenje za neutemeljene i zlonamjerne navode. Naime, optuživati Stranku za Bosnu i Hercegovinu za stanje u lokalnoj zajednici, stvaranje razdora i podsticanje sukoba u mjesnim sredinama, pa i za stanje u džematu Piljužići, previše je čak i za arogantnog i bezobraznog predsjednika SDA Tešanj.

Nebrojeno puta do sada predsjednik SDA Tešanj Šemsudin Mehmedović neistinama i lažima na račun SBiH pokušava obmanuti javnost i na taj način pokušava sakriti svoje i slabosti svoje Stranke. Pripisivanje odgovornosti drugima najlakši je način da se prikriju nerad , nezadovoljstvo građana i teška ekonomska situacija, a za koju je ponajviše odgovoran Šemsudin Mehmedović i njegova SDA. Ne iznenađuju nas napadi na Stranku za BiH, jer smo mi opozicija, ali je iznenađujuće da Mehmedović kao predsjednik SDA napada svog koalicionog partnera SDP, s kojim je do sada uspješno podijelio fotelje i direktorska mjesta u svim kantonima i Federaciji BiH, a vlast na državnom nivou upravo zbog fotelja još uvijek nije formirana.

Stranka za BiH kategorično odbacuje sve optužbe iznesene u obraćanju Mehmedovića i podsjeća javnost, pa i Mehmedovića, da je upravo SDA svojim nepravičnim odlukama kroz institucije u kojima dominira, izazvala veliko nezadovoljstvo građana općine Tešanj. Podsjećamo javnost na samo neke odluke i poteze SDA koji su izazvali opravdano nezadovoljstvo građana. Tako su neopravdano umanjili sredstva za asfaltiranje puteva u mjesnim sredinama Trepče, Raduša, Medakovo, Šije, Mrkotić i O. Planje, SDA je odbijala opravdane zahtjeve mještana Koprivaca za zaštitu njihovih prava, netransparentnim odlukama SDA je onemogućila ispravno vodosnabdijevanje mještana Šija i Ljetinića, zahvaljujući SDA mještani Piljužića, Miljanovaca i Novih Miljanovaca neopravdano su opterećeni dodatnim troškovima za vodovod „Pousorje“, SDA je inicirala i realizirala neopravdano raspuštanje organa u MZ Kalošević, Ljetinić i Dobropolje-Mekiš, u gradu Tešnju SDA dozvoljavajući bespravnu gradnju, izgradnju objekata koji trajno narušavaju izgled grada, nepostojanjem hotela, neriješenom infrastrukturom…, proizvela je nezadovoljstvo građana Tešnja itd.

Sve navedeno i još mnogo toga, opravdano je proizvodilo nezadovoljstvo građana, te ih podsticalo na javno ispoljavanje mišljenja i zahtijevanje njihovih prava, a što Mehmedoviću i SDA očito teško pada.
Takođe, podsjećamo Mehmedovića da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu ozbiljna politička partija, koja je uvijek, za razliku od SDA, znala razdvajati vjeru i politiku i u svom djelovanju nikada se nije miješala u rad vjerskih institucija. I ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog situacije u džematu Piljužići, te smatramo da ove probleme treba riješiti u okviru Islamske zajednice, a optužbe Mehmedovića na račun SBiH zbog situacije u ovom džematu licemjerne su i bezobrazne.

Naša je poruka, na kraju, i SDA i Mehmedoviću, da svoj „prljavi veš“ peru sami ili eventualno pomoć zatraže od svojih partnera u vlasti, te da Stranku za Bosnu i Hercegovinu ne napadaju bez osnova, a mi ćemo, kao uostalom i do sada, uvijek stajati na raspolaganju građanima u zaštiti njihovih prava i interesa, sviđalo se to „gospodi“ iz SDA ili ne.

OPĆINSKI SAVJET STRANKE ZA BIH TEŠANJ

O Tesanj Net

2 0 komentara

  1. HAJTE VIŠE U 3 PM !!!!!!!

    Samo balavite mjesecima sve tri stanke (četiri, koliko vas već ima).

    Treba vas rastjerati sve i poslati vas na lopatu da šta korisno radite.

    P.s. izvinjenje čitaocima.

  2. Jbt, pa ovi (svi) stvarno nemaju pametnija posla, samo se prepucavaju i “reaguju”!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *