Bugari trijumfovali u Tešnju

U sklopu manifestacije „Tešanjsko proljeće“ u organizaciji USG „Tešanj“ održan je deveti tradicionalni, međunarodni turnir u golbalu. Golbal je igra za slijepe osobe a igra se zvučnom loptom. Osim domaćina učestvovali su Subotica, Vitoša, Sarajevo i ZDK.

Nakon što su sve ekipe igrale svaka sa svakom, poredak je slijedeći, prvo mjesto osvojila je Vitoša iz Sofije sa osvojenih osam bodova. Sarajlije predvođene sa najboljim strijelcem Vehidom Hajdukovićem sa postignutnih 21 golom osvojili su drugu poziciju sa 6 bodova. Subotica je treća sa 4 boda, Tešanj je četvrti sa dva boda i fenjer je pripao ekipi ZDK-a bez bodova.

Turnir je otvorio tešanjski općinski načelnik Fuad Šišić. Predsjednik US Tešanj Nihad Mujaković je presretan da je u ovim turobnim finansijskim vremenima Udruženje uspjelo organizirati turnir sa međunarodnim predznakom.

Moram istaći da smo i ove godine uspjeli organizirati turnir prije svega zahvaljujući Općini Tešanj, ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, administraciji općina Maglaj i Doboj Jug i našim privrednicima iz Tešnja i Doboj Juga. Zahvaljujući njima, mi smo uspjeli okončati naš tradicionalni turnir na kome su nam svi učesnici čestitali. Riječi su predsjednika USG Tešanj Nihada Mujakovića.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *