Održana Konvencija Foruma mladih SDPBiH Tešanj

919645_305333409599037_2126297995_o

U subotu, 18.05.2013. godine u maloj sali Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, sa početkom u 11:00 sati, održana je redovna Izvještajno- izborna Konvencija Foruma mladih SDP BiH Tešanj https://www.facebook.com/media/set/?set=a.305332516265793.1073741870.100003671421081&type=3.
Konvenciju su svojim dolaskom uveličali predstavnici svih nivoa vlasti, ali i Predsjednik KOFOMSDP BiH ZDK i delegacije FOMSDPBiH Zavidovići i Usora.

Na Konvenciji je usvojen Izvještaj o radu FOMSDPBiH Tešanj u proteklom mandatnom periodu u kojem je FOMSDPBiH Tešanj realizovao veliki broj aktivnosti.

Na Konvenciji je usvojena i Rezolucija o zaštiti kulturno – historijskih i antifašističkih spomenika na području općine Tešanj, kojom se od nadležnih institucija i organa zahtjeva:

1. Da se uklonjene biste narodnog heroja Huse Hodžića i pjesnika Muse Ćazima Ćatića ukomponuju u urbanistički projekat 2 „Centar Tešanj“, te da se vrate u prostor centralnog parka, kao što je to praksa u svim gradskim središtima;
2. Da se sva spomen obilježja iz NOR-a 41–45., kao i obilježja iz odbrambeno– oslobodilačkog rata 92–95. primjereno zaštite i održavaju;
3. OO FOM SDPBiH Tešanj daje punu podršku inicijativi FOM SDPBiH za vraćanje u parlamentarnu proceduru Zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija u BiH.

Konvencija je iskorištena kako bi se uručile zahvalnice onima koji su doprinjeli radu OO FOM SDP Tešanj.

Na Konvenciji je izabrano i novo rukovodstvo OOFOMSDPBiH Tešanj:

Irnela Čolić, dipl. pravnik– predsjednica;
Darmin Kahvić, dipl.ing. tehnologije – potpredsjednik
Muhamed Hundur, apsolvent prava – potpredsjednik
Ernad Hrvić, maš. tehničar – sekretar,

9 članova Izvršnog Odbora:

Azem Bedak-student, Idham Kruško-student, Denis Halilović-apsolvent ekonomije, Mudhat Ibrahimović-farmac.teh., Mujo Zeničanin dipl.ing.inf.teh., Emina Mehinović-dipl.e.c.c., Romana Brkić-dipl.e.c.c., Helena Šuster-dipl.graf.dizajner i Mirela Buljubašić-prof. BHS jezika i književnosti.
Izabra je Nadzorni odbor u sastavu: Nermina Kantić-dipl.ing.šumarstva, Admir Rahmanivić-dipl.pravnik i Senida Subašić-dipl. tehnolog.

FOMSDPBiH Tešanj će i u narednom periodu, sa novim rukovodstvom nastaviti sa realizaciojom kako prepoznatljivih, tako i novih projekata i aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti mlade populacije o važnosti uključivanja u proces izgradnje društva po mjeri svih građana.

Komisija za informisanje
Foruma mladih SDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *