Saopćenje za javnost

Denis Skulić, predsjednik Osnovne organizacije SDPBiH Medakovo

Dana 10. jula 2011. godine u prostorijama MZ Medakovo, održana je Izborna komnferencija Osnovne Organizacije SDPBiH Medakovo. Konferenciji su, pored članova Osnovne organizacije SDP-a Medakovo, prisustvovali Mirza Unkić-vijećnik u OV Tešanj, Ernad Hrvić-sekretar Foruma mladih SDP-a Tešanj i Emir Unkić-sekretar Općinske organizacije.

Na Konferenciji je za novog predsjednika Osnovne organizacije izabran Denis Skulić.
Pored predsjednika, izabran je i zamjenik predsjednika Dragan Križanović, te 3 člana Predsjedništva, čime je završen izbor rukovodstva ove Osnovne organizacije.

Ova prilika je iskorištena kako bi se porazgovaralo i o problemima koji muče stanovništvo MZ. Istaknuto je da postoje određeni problemi u komunikaciji sa općinskom administracijom, što se posebno ogleda prilikom rasprava o kapitalnim ulaganjima, jer se tom prilikom ne poštuju prioriteti odrećeni u organima MZ.
Također, postoje određene nelogičnosti prilikom utrtoška ESCROV sedstava koja su bila namjenjena za asfaltiranje na području MZ.

Dogovoren je i sastanak delegacije OOSDPBiH Medakovo sa dopredsjednikom Doma naroda FBiH Jasminom Smailbegovićem i zastupnikom u Federalnom Parlamentu Senadom Subašićem, koji će se održati u skorom periodu.

Članstvo je upoznato i sa trenutnom političkom situacijom u BiH, posebno vezano za uspostavu vlasti na nivou BiH, kao i sa pravcom djelovanja SDP-a u riješavanju političke krize

Komisja za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *