Hrvatska opera prema knjizi Safera Grbića

“Prijestolonasljednikovićka” uskoro i na indonezijskom jeziku

Libreto i svojevrsna zbirka poezije “Prijestolonasljednikovićka” mladog bh. autora Safera Grbića uskoro bi mogla zaživjeti i pod palicom hrvatskog kompozitora Dubravka Palanovića, a u izvedbi Zagrebačke filharmonije. Naime, saradnja ove dvojice umjetnika rezultirat će operom.

– Veoma sam zadovoljan kako je sve krenulo. Moja je knjiga publicirana početkom godine u Beogradu i od tog trenutka skreće pažnju i kritičara i čitalaca. O njoj pišu eminentni kritičari iz Srbije, Slovenije, Austrije, Amerike, Indonezije, BiH, i to samo pozitivne kritike – kaže Grbić.

Institut za svjetsku umjetnost iz Indonezije uskoro objavljuje ovu knjigu na indonezijskom jeziku, a već je prevedena na njemački, engleski, švedski i poljski jezik.

– „Prijestolonasljednikovićka” je oda ženi pisana originalnim stilom u inovativnoj poetsko-književnoj formi koja predstavlja položaj žene u društvenoj zajednici kroz univerzalnu feminističku misao. U djelu se pridaje pažnja ljudskim slobodama i demokratskim pravima – ističe Grbić.

(dnevniavaz.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *