Saopćenje za javnost

SDA I SDP USPOSTAVILI KOALICIJU I U TEŠNJU

Tešanjski SDP je dosadašnje lažno opoziciono djelovanje prekinuo i stupio u koaliciju sa SDA i na lokalnom nivou. Potvrda je tome i posljednja sjednica OV Tešanj gdje su ujedinili zajedničke interesa sa SDA oko novca, odnosnoi raspodjele sredstava za Kapitalne projekte po mjesnim sredinama.
SDP se, dakle, udružio sa SDA u nepravednoj raspodjeli sredstava namijenjenih za Kapitalne projekte, kršeći pri tome odluke OV i dovodeći mjesne sredine u neravnopravan položaj.
Novac i borba za funkcije je prepoznatljiv metod rada SDP-a od kako su došli na vlast, a to su počeli primjenjivati i ovdje u Tešnju.
Dosadašnju jednoipogodišnju vlast SDP i SDA najbolje su osjetili građani, kroz smanjenje životnog standarda, povećanje broja nezaposlenih, poskupljenja struje, povećanja cijena skoro svih životnih namirnica, svakodnevno izvođenje iz prava i ostavljanje bez primanja boraca i RVI, priznavanje etničkog čišćenja i genocida kroz Zakon o popisu stanovništva, i dr.
Pri tome ova vlast, koju još zovu „crveno-zelena koalicija“, nije pokrenula niti jedan projekat u kojem bi građani mogli osigurati svoju životnu egzistenciju, nego dalje, kroz povećanje poreza i smanjivanje plaća prosvjetara i drugih kategorija, povećavaju socijalne tenzije.
Dakle, iznevjerili su birače i svoja predizborna obećanja koja su davali građanima udvarajući im se zbog podrške, obećavajući zapošljavanje, povećanje standarda radnika, rudara, boraca, RVI i brigu za siromašne.
Ova koalicija SDP i SDA na višim nivoima prenesena je i na prostor općine Tešanj i građani ovdje mogu očekivati samo reprizu događaja sa viših nivoa iz proteklih godinu i po dana, a to je borba za fotelje, dalje oduzimanje prava borcima i RVI, smanjenje plata, otpuštanje radnika i rušenje dostignutog stepena izgradnje BiH.
Građanima poručujemo da se, u cilju očuvanja vlastite egzistencije i očuvanja jedine nam domovine,
sada ne borimo samo protiv djelovanja Dodika i velikosrpskih nacionalista, nego i protiv političara iz ove crveno-zelene koalicije.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu izražava nezadovoljstvo i opću bojazan za budućnost i životni standard građana zbog politika koje se trenutno vode na razgradnji i rušenju Bosne i Hercegovine.

PRESS SLUŽBA OS SBIH TEŠANJ

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *