Prvi tim TOŠK-a u štrajku

Po starom dobrom pravilu kako sezone se odmiče ka kraju u TOŠK-u problemi isplivavaju na površinu. U pretposljednjoj utakmici TOŠK je na vruće gostovanje u Vitkoviće išao sa drugom ekipom jer prvi tim i stručni štab sa trenerom Ajdinom Mrgudom su u štrajku. Nakon susreta protiv Usore koju su Tešnjaci golovima Hadžiahmetovića (10.) i Kurdića (89.) pobijedili 2:0 održana je presica na kojoj su se obratili trener Ajdin Mrguda, kapiten Ismet Hadžiahmetović, generalni sekretar Sead Korajlić i predsjednik Skupštine Edin Mujčić.

Stav stručnog štaba i igrača je da neko iz UO peuzme klub i finansije vezane za klub i da se isplate dugovanja prema nama, da se definitivno imenuje predsjednik kluba i da znamo kome ćemo se obratiti. Riječi su šefa stručnog štaba TOŠK-a Ajdina Mrgude. Negov stav podržava i kapiten Hadžiahmetović koji traži da Uprava kluba sjedne i porazgovara sa igračima i da vide kako okončati ovu takmičarsku sezonu. Ako do duela u Brezi nešto se ne popravi, mi i dalje nastavljamo sa štrajkom. Protiv Usore smo igrali da ne kažu navijači da smo prodali bodove spasa komšijama, što smo i dokazali na terenu da nas takve stvari ne interesuje. Rekao je Hadžiahmetović.

Igrači su imali jedan od zahtjeva da generalni sekretar Sead Korajlić podnese ostavku. U posljednje vrijeme nismo imali ni kvorum kada je u pitanju UO. Poslije moje ostavke koju je odbio predsjednik u ostavci Edin Jabandžić sve je ostalo na mojim leđima, briga o prihodima, isplatama o organizaciji susreta. Ja ovo radim volonterski, treba ovo Prvenstvo završiti dostojanstveno. Materijalna nadoknada igračima neće izostati ali je pitanje kada će biti isplaćena. Izrazit je Korajlić. Predsjednik Skupštine Mujčić nada se da će igrači, stručni štab i „ono malo“ radnika Uprave sjesti i razgovarati i do kraja pošteno Prvenstvo okončati.

Nažlost ono što je pradoks da se sva situacija u TOŠK-u dešava u jubilarnoj 85 godini od osnivanja.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *