Husein Galijašević

Tešanjski dnevnik 10.-17.2014. godine Tešanjski dnevnik 10.-17.2014. godine

Mann-Hummel Ralli Tešanj 2014

U nedjelju 9.11. u Tešnju je održan je međunarodni rally. Zahvaljujući organizatoru Mirku Gerhu dobio sam naknadno potrebne informacije.

Dakle u Tešnju je svečanim proglašenjem pobjednika završen Mann- Hummel Ralli Tešanj 2014 čime je zatvorena i sezona takmičenja u auto-moto i karting sportu u Bosni i Hercegovini u ovoj godini.

Ralli je bio bodovan za šampionat BiH i KUP BiH, a učestvovalo je trinaest posada iz Hrvatske, Srbije i BiH podijeljenih u pet divizija. Nakon ceremonijalnog starta održanog u subotu 8.11. ispred Općine Tešanj, koja je pokrovitelj manifestacije, sve posade su sljedeći dan u jutarnjim satima krenule u u borbu za što bolji plasman.

Staze Mann-Humell Ralli Tešanj 2014
Pobjednici

Nakon sedam brzinskih ispita (Uno, Oaza, Hifa, voženih po dva puta i brzinca Šije najbolji plasman je imala posada Dimitrijević/Misailović (Yugo) iz Srbije ispred kombinovane posade Vrpčić/Pospiš (Mitsubishi Lanser EVO VIII) iz BiH i Hrvatske, te posade Pehlić/Dautović (Subaru Impreze STI) iz BiH.

Kao gost je nastupila i hrvatska posada Šaškin/Bruner (Mitsubishi Lanser EVO VIII). Treba istaći i učešće jedne juniorske posade Miro Gerh/Jasminka Dmitrović (Yugo), koji su i ako prvi put na rallyu uspješno završili ovo takmičenje, te posade iz Tešnja Mehinović/Sinanović (Alfa Romeo GTV 2.0).

Na kraju su svi učesnici, zadovoljni organizacijom, brzinskim ispitima, a prije svega velikim gostoprimstvom ljubaznih domaćina napustili Tešanj uz obećanje da će obavezno doći i iduće godine na 2. Ralli Tešanj 2015 koji bi trebao postati tradicionalan.

Katolički tjednik-zapis iz Tešnja

U vrijeme kada se u sredinama sa etničkom većinom jednog naroda traže samo loše stvari od onih drugih (kojih sigurno ima jako puno) pa se ponekad i uveličavaju jer to nekome odgovara, lijepo je pročitati tekst drugačijeg tona. Pogotovo kada se odnosi tvoje mjesto. Tako je Katolički dnevnik br.43 od 2.11.2014. godine čiji je osnivač i vlasnik Vrhobasanska nadbiskupija Sarajevo objavio tekst o Tešnju novinarke Ksenije Ninić koji je sasvim drugačiji od onih koje možemo pročitati u većini dnevnih novina i časopisa.

Na tri strane je objavljen i intervju sa Husein ef. Kavazovićem, reis-l-ulemom ( jedan dio se može pročitati na www.katolicki-tjednik.com, arhiva br.43).

kt1- kt2 kt3

Udruženje žena Naša porodica domaćin studentima FIN-a iz Novog Pazara

Udruženje žena Naša porodica ugostila je osam studenata Fakulteta islamskih nauka iz Novog Pazara. U subotu je u Eminagića konaku organizovano druženje na kome je hadži Muzafera Gegić čitala stihove pjesama iz svoje knjige pod nazivom Redž’ a koja je u pripremi za objavljivanje. Stihove su čitali i Zilha Ragipović, Birsena Džaković, Emrah Mujković, Enisa Avdović, Arsela Lakota i Emir Demić.

Druženje se nastavilo sljedeći dan obilaskom grada i njegovih znamenitosti.

 

Stare fotografije

Radnici Sloge sa direktorom Mešićem u Jasenovcu, Hrvatska

Stoje s lijeva na desno:Adem Mandžukić, Smail Sračević, Sena Deljkić Saračević, Fikreta Kurbegović, Mehmed Meho Mešić, Mijo Kovačević

Čuče: Safida Bukvić, Besim Kamišević, Ismeta Ireiz, Hajrudin Muharembegović

Sa table na Gornjoj čaršiji

O Husein Galijasevic

Komentariši