Tešanjski devnik 28.12.2020-4.1.2021

Veliki potres jačine 6,2 stepena Rihterove skale pogodio je Hrvatsku, a najveće posljedice su u Petrinji. Koliko je bio jak potres govori i činjenica da su ga osjetili stanovnici susjednih država pa i BiH, posebno u Kostajnici, gdje je pričinjena materijalna šteta. Najmanje sedam osoba je poginulo, a veliki broj je teže i lakše povređen. Sjedio sam u sobi za računarom kada sam u 12 h i 19 minuta 29.12. osjetio kao da mi izmiče stolica.

U trećem kvartalu 2020. godine u BiH ostvaren BDP manji za 3,9% u odnosu na isti period prošle godine.

U prošloj godini u BiH umrlo 10.000 osoba više nego što je bilo živorođenih.

U Posušju velika tragedija. Preminulo 8 mladih osoba, svi 2001. godište , vjerovatno otrovani plinom. Tragedija se dogodila dok su slavili Novu godinu u jednoj vikendici. U subotu dan žalosti u cijeloj BiH, a u ponedeljak u Federaciji BiH.

U ponedeljak 28.12. uveče olujni vjetar u Tešnju, a onda kiša sa grmljavinom, što je baš neubičajno u ovo vrijeme. Inače jedan dan je bilo mraza ostali dani topli sa dnevnim temperaturama oko 12 °C.

Korona virus

Do kraja prošle godine od Korona virusa u svijetu obolilo 84 milona osoba, a preminulo 1,83 miliona. Od početka pandemije u BiH obolilo 112.143 osoba (FBiH 72.259, RS 37.185, DB 2.699), a preminulo 4.086 osoba (FBiH 2.169, RS 1.784, DB 133).

U Tešnju je obolilo 986 osoba, a preminule 84 osobe.

28.12.

U BiH registrovana 361 novozaražena osoba (FBiH 233, RS 114, DB 14), preminulo 30 osoba (FBiH 10, RS 18, DB 2).

29.12.

U BiH registrovano 220 novozaraženih (FBiH 150, RS 68, DB 2), preminule 23 osobe (FBiH 9, RS 14).

U Tešnju registrovano 7 novozaraženih osoba.

30.12.

U BiH registrirano 543 novozaražene osobe (FBiH 358, RS 149, DB 36), preminulo 47 osoba (FBiH 23, RS 20, DB 4)

U Tešnju registrovane 4 novozaražene osobe.

31.12.

U BiH registrovana 531 novozaražena osoba (FBiH 304, RS 195, DB 32), preminulo 26 osoba (FBiH 11, RS 15 ).

U Tešnju registrovane 4 novozaražene osobe.

1.1.2021

U BiH registrovano 658 novozaraženih (FBiH 442, RS 196, DB 20), premila 21 osoba (FBiH 8, RS 11, DB 3).

U Tešnju registrovano 5 novozaraženih osoba.

2.1.

U BiH registrovano 500 novozaraženih osoba (FBiH 326, RS 153, DB 21), preminulo 14 osoba (FBiH 3, RS 10, DB 1).

U Tešnju registrovane 2 novozaražene osobe

3.1.

Vjerovatno zbog praznika jedini dostupan podatak je da je FBiH i DB bilo 148 novozaraženih, a da nije bilo preminulih.

Općinski načelnik potpisao nove ugovore za realizaciju infrastruktunih projekata

Nakon obavljenih procedura potpisana su tri nova ugovora kojima se nastavlja realizacija infrastrukturnih projekata u vrijednosti od oko 260.000 KM. Realizacija je planirana za ovu godinu, ali je potpisivanje obavljeno tek nakon operativnosti finansijskih sredstva koja su obezbjeđena iz vodnih naknada Ze-do kantona. za 2020. godinu

S lijeva: Suad Isić (IBIS), mr. Suad Huskić, Esad Bedak (Inter), Dino Ahmić (Inter) i Almir Brka (AB Trans)

Prvi ugovor se odnosi na izradu idejnog i Glavnog projekta dugoročnog snabdijevanja vodom MZ Jablanica i MZ Karadaglije, općina Tešanj, Vrijednost ugovora je 32.590,35 KM. Izvođači su Grupa IBIS d.o.o. Zavidovići i HKP Consuling d.o.o. Banja Luka

Drugi ugovor se odonosi na izgradnja bunara, pumpne stanice i tlačnog voda za MZ Kalošević. Vrijednost radova je 115.214,05 KM. Izvođač radova je konzorcij AB Trans d.o.o.Tešanj i Nedjing d.o.o. Tašanj.

Treći ugovor se donosi na izgradnju rezervoara zapremine 100 m3 sa cjevovodom za Mrkotić. Vrijednost radova je 114.554,77 KM. Izvođač radova je Inter d.o.o. Tešanj

Konstituisano Općinsko vijeće

U utorak, 29. decembra u sali OV-a sa početkom u 14,00 sati održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Tešanj za saziv 2020-2024. godina, na kojoj su izabrani vijećnici položili svečanu izjavu o obavljanju povjerene funkcije.

Načelnik mr. Sud Huskić i predsjedavajući OV-a Amir Kurtić

Nakon polaganja svečanih izjava vijećnika, pristupilo se izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tešanj tajnim glasanjem. Za predsjedasvajućeg OV-a izabran je Amir Kurtić (predsjednik OO SDA). Nakon polaganja svečanih izjava predsjedavajućeg Općinskog vijeća i Općinskog načelnika, prisutnim gostima i vijećnicima prigodnim govorom obratili su se zastupnik u državnom Parlamentu Šemsudin Mehmedović, predsjedavajući Vijeća iz prethodnog saziva Senad Subašić, te vijećnici Elma Ćeman, Haris Jašić, Enes Hodžić, Fahir Solo, Emir Galijašević i Hasan Handžić.

Na konstituirajućoj sjednici usvojena je Odluka o privremenom finansiranju za 2021. godinu.

Inače, prema potvrđenim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, Općinsko vijeće Tešanj ima 25 vijećnika i to SDA (10), SDP (6), SBiH (2), A-SDA (2), BPS (2) SBB (1), LDS (1) i Platforma za progres (1).

Vijećnik ispred BPS-a Haris Jašić isključen je iz stranke. OO BPS je izdala saopćenje iz kojeg izdvajam:

“Na prvoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća, Haris je zbog neispunjavanja ličnih ambicija, javno istupio iz kluba vijećnika BPS-a, iznoseći svoj stav da to čini jer ga Stranka nije dovoljno uvažila ne ispunjavajući njegove zahtjeve, te da će svoj mandat ubuduće nositi kao nezavisni vijećnik… U postizbornom periodu Haris je lobiranjem pojedinaca u i van Stranke pokazao rijetko viđenu pohlepu za mjesto zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća”.

Potpisan ugovor o zajmu za izgradnju dionice autoputa Koridor 5C Poprikuše-Medakovo

    Ugovor o zajmu u vrijednosti 340 miliona eura namijenjenih za izgradnju autoceste na dionici Medakovo – Poprikuše na Koridoru 5c, dužine 35 km, potpisali su zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) Mateom Rivellinijem i Jacopom Lensi Orlandom.

Ukupna vrijednost projekta na ovom dijelu Koridora 5c procijenjena je na 391 milion eura od čega je 340 miliona eura kredit EIB-a, a iz vlastitih sredstava i drugih izvora bit će osiguran 51 milion eura.

Kredit je na Federaciji BiH, a implementirat će ga JP Autoceste Federacije BiH. Rok otplate kredita je 25 godina, sa uključenim greis periodom od 6 godina.

Na poddionici Medakovo – Ozimice planirana je izgradnja većeg broja podvožnjaka, nadvožnjaka, manjih mostova, a projektirana je i jedna petlja te tunel Crni vrh (dužine cca 1.800 m). Na poddionci Ozimice – Poprikuše predviđena je izgradnja deset mostova, različitih dužina, od 35 m do najdužeg od 406 m. Na ovoj dionici predviđena su dva odmarališta: Tugovići i Galovac.

Medin Zukanović dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu.

Medin Zukanović svršeni student prvog ciklusa studija na Mašinskog fakulteta u Sarajevu je dobitnik Zlatne značke Univerziteta Sarajevo. Rođen je 28.7.1998. godine u Zenici od oca Elvisa Zukanovića i majke Mersihe Hadžić-Huskić.

Osnovnu školu Rešad Kadić u Džemilić Planjama zavaršio je, 2013. godine, a Behram-begovu medresu u Tuzli 2017.godine.

Trenutno je na Međunarodnom programu master studiju (2020-2022) na Mašinskom fakultetu u Sarajevu, Finskoj i Njemačkoj u trajanju od dvije godine (četiri semestra), gdje će jedan semester (ovaj tekući) provesti u Sarajevu, drugi semestar u Finskoj (Laappeenranta-LahtiUniversity of Technology LUT), treći semester u Njemačkoj (Freiberg University of Mining and Technology). U Finsku ide početkom januara 2021. godine, a u Njemačku krajem septembra. Četvrti semester radi master (magistarski) rad.

Prosjek ocjena na prvom ciklusu studija za koji je dobio zlatnu značku je 9,69.

Tokom svog obrazovanja Medin je dobio niz priznanja. Bio je superodličan učenik u osnovnoj i srednjoj školi. Učestvovao je na raznim takmičenja u osnovnoj školi. Osvojio je drugo mjesto na Kantonalnom takmičenju srednjih škola Tuzlanskog kantona iz fizike iz oblasti optike, atomske i nuklearne fizike. Dobitnik je priznanja “Akademik
Vlatko Določekza ostvarene rezultate u naučnoj oblasti mehanike. Govori engleski jezik.

Dok je išao u osnovnu školu bio je član Odreda izviđača Crni vrh Tešanj u četi Crni dijamanti Džemilić Planje.

Objavljena knjiga Kritičari o Amiru Brki

Znao sam da je napisano dosta tekstova o djelu Amira Brke i da su objavljni i u knjigama, ali da ih je pored toga napisano toliko da stanu u knjigu sa 500 strana nisam ni pomislio.

Naime na isteku godine u izdanju Opće biblioteke Tešanj objavljena je impozantna knjiga Kritičari o Amiru Brki koju je priredio profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu dr. Muhidin Džanko. Prije nje o Amiru su objavljene knjige Vojislava Vujanovića (2007.), Envera Kazaza (2016.), Almira Zalihića (2016. i 2018.), U svijetu bez središta (zbornik sa naučnog skupa, 2017.) i Milana Garića (2019).

U knjizi se nalazi 100 tekstova o objavljenim Amirovim knjigama, od čega se 62 teksta odnose na poeziju, 13 na prozu i 25 na kulturnu i opću historiju, publicistiku.

Ovo je, dakle, šesta knjiga o stvaralaštvu Amira Brke, a u nju nije uvršten nijedan tekst iz prethodnih knjiga o njemu. Zbornik Kritičari o Amiru Brki većeg formata (B5) na preko 500 strana donosi tačno 100 tekstova iz pera 57 autora. Najviše autora je iz Bosne i Hercegovine, ali tu su i brojna ugledna imena iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Srećemo ovdje znamenite akademike, univerzitetske profesore, književne kritičare, filozofe, književnike, historičare, sociologe, publiciste, teatrologe… A tu su i dva Tešnjaka: uvršteni su tekstovi koje smo Fuad Šišić i ja izložili na promociji Amirove knjige Jerej 2016. u Tešnju.

Ukupno uzevši, ovako grandiozan kritički odziv na svoje stvaralaštvo nije do sada doživio ni jedan bh. pisac. Dr. Džanko u uvodu između ostalog piše:

“Pjesnik, pripovijedač, romanopisac, esejist, publicist, kulturni historičar, književni kritičar, kulturni producent, bibliograf, urednik brojnih književnih, kulturnih i žurnalističkih edicija, laureat uglednih književnih nagrada – Amir Brka jedna je od najsnažnijih autorskih osobnosti u južnoslavenskom jezičkom prostoru. O tome svjedoči i pet objavljenih knjiga o njegovom književnom i kulturalnom stvaralaštvu, kao i desetine studija, eseja i prikaza njegovih knjiga – koje sada objavljujemo i u zasebnoj knjizi. Tu iznimnu književnu i kulturnu reputaciju, kao i recepciju cjelokupnog stvaralaštva i društveno-kulturnog djelovanja Amir Brka zavrijedio je ne samo impresivnim obimom svoga književnog i kulturnog djela već, prije svega, njegovom vanrednom književnoestetskom kvalitetom i stalnim kreativnim nadmašivanjem bilo kakvih kanona ili limita u ispisivanju svoga originalnog umjetničkog rukopisa.”

Hamdo Galijašević-najstariji živi igrač Toška

Odavno pokušavam doći u kontakt sa Hamdom Galijaševićem najstarijim živim igračem Toška. Hamdo živi u Zenici od 1954. godine, djeca su mu u SAD i Češkoj pa ga je bilo teško pronaći, ali ga je ovaj put epidemija zadržala u Zenici, a Muho Berberović mi obezbijedio njegov telefon pa smo stupili u kontakt. Preko vibera mi je poslao svoju biografiju i tri fotografije od kojih sam jednu objavio ranije (veterani Toška).

Hamdo Galijašević je rođen 25.9.1930. godine u Raduši od oca Šaćira i majke Paše rođene Medarić. Srednju ekonomsku školu završio je u Zenici, a prvi stepen Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Cijeli radni vijek je proveo kao rukovodilac knjigovodstva, prvo u Tešnju nakon završene Srednje ekonomske škole u Ugostiteljskom preduzeću, a zatim u Zenici takođe u ugostiteljskom preduzeću Zmajevac i drugim firmama. Ima sina visoke tehničke naobrazbe koji živi i radi u Češkoj i kćerku doktora medicine koja živi i radi u SAD.

Kao i mnoga tešanjska djeca, vršnjaci Hamdini, polaskom u školu počeo je šutati loptu. Tada nije bilo lopti kakvih ima danas. Lopta se pravila od dlaka nakon timarenja stoke i zvala se šikica ili se u čarapu stavljale krpe, koje se zašiju i takve lopte su se zvale krpenjače.

Otac Šačir je bio gimnastičar i član društva Soko, pa kada je vidio da djeca, Hamdo, Jusuf, Alija i Asim vole nogomet kupio im je gumenu loptu veličine rukometne lopte i dozvolio njima i komšinskoj djeci da igraju na njegovoj zemlji zvanom Luke. Poslije Drugog svjetskog rata nastavili su igrati nogomet i tada ih je bilo dvadestetak. U Hamdinoj ekipi su bili, pored ostalih, Ahmet Galijašević Softa, Salih Šišić kasnije su obadvojica nastupala za Tošk, Huso Berberović, Šaban Deljkić, kasnije igrao za podmladak Toška. To je trajalo sve dok se nisu počeli razilaziti zbog školovanja ili zaposlenja.

Na prijedlog drugova sa kojima je igrao fudbal na izgradnji pruge Šamac Sarajevo u Zavidovićima gdje bila Prva tešanjska brigada (Druga tešanjska
brigada je bila u Lašvi) početkom jula 1948. godine pozvao ga je Smail Kahrimanović, tada jedan od članova Uprave Toška, da potpiše pristupnicu Tošku i donese dvije fotografije.

Prvu utakmicu je odigrao u Tesliću na prijateljskoj utakmici Proleter-Tošk povodom 27. jula Dana ustanka u BiH. Igralo se na travnatom terenu koji je i duži i širi od onog šljunkastog, Toškovog, na Vaširištu. Tog dana na utakmicu je došao veliki broj navijača iz Tešnja. Hamdo nije bio planiran da igra ovu utakmicu nego je otišao kao navijač i da usput posjeti familiju u Tesliću sa svojim dajdžićima Hamdom i Smailom Medarić. Pozvali su ga iz rukovodstva Toška da dođe u klupske prostorije Proletera jer je predviđen za prvu postavu Toška, jer neki igrači nisu na vrijeme došli. Dobio je opremu, a Safet Kapić mu je pomogao da se opremi za nastup. Danas se Hamdo sjeća nekih igrača sa kojima je tada nastupio:Hamza Ruštić, Drago Gverić, Mujo Smailbegović, Muhamed Hotić, Muharem Kotorić, Vahdet Smailbegović, Muharem Ćehajić Hare, Safet Kapić, Eso Mašnić.

Hamdo je igrao desnog beka, a protiv sebe imao najboljeg protivničkog igrača Jurasa. Proleter je tada bio član Republičke lige i imao izuzetnu ekipu, bio je veliki favorit. Međutim, Tošk je dobro igrao tako da je golom Hareta Ćehajića poveo 1:0 i tako završio poluvrijeme. Konačan rezultat je bio 1:1 na veliko zadovoljstvo navijača Toška. Hamdo je zbog nedostatka kondicije igrao samo prvo poluvrijeme.

Borac (Bosanski Šamac)- ošk 1953. godine.

Stoji u tamnom dresu Hamdo Galijašević.

Čuče u tamnim dresovima:Ćamil Muratović, Muhamed Jahić Lala, Sakib Zejnilović Gala, Smail Medarić Šuco, Satko Hukić, Edib Abduzaimović Ćoso, Smail Galijašević, Ahmet Galijašević i Smail Smailbegović

Na odluženju vojnog roka u Sarajevu Hamdo je igrao za vojni nogometni klub “22 decembar”.

Po povratku iz JNA nastavio je igrati za Tošk .

Hamdo odlazi u Zenicu 1954. godine i tamo trenira sa ekipom Željezničara, a redovno dolazi za vikend željezarinim autobusom, koji je vozio radnike, igrati za Tošk sve do 1958. godine, kada je zbog bolničkog liječenja prestao igrati fudbal.

Igrajuči za Tošk sa prekidima imao je lijepih, ali ponekad i ružnih trenutaka.

Jednog lijepog događaja rado se sjeća i danas. To je bilo putovanje u Orašje na prijateljsku utakmicu sa Hajdukom povodom nekog praznika. Kada su došli u Orašje dočekala ih je velika grupa navijača i članova Uprave. Smjestili su igrače Toška u hotel da se odmore i ručaju, a cijelo vrijeme sa njima su bili funkcioneri kluba. Utakmici je prisutvovao veliki broj navijača, posebno žena. Navijanje je bilo tako bučno da bi se mogao steči utisak da se radi o borbi za prvaka neke lige. Tošk je izgubio 5:1 jer su igrači podlegli ambijentu koji su napravili navijači Hajduka. Nije bilo negativnih povika prema Toškovim navijačima i igračima, čak šta više bilo je aplauza za dobre poteze. Poslije utakmice domaćini su priredili zajedničku zakusku, a potom su organizovali igranku što je u to vrijeme bilo nezaobilazno u ovakvim prilikama. Zamolili su naše rukovodstvo da ostanu do kraja igranke, do 24 h. Kada se igranka završila svi domaćini su izašli i ispratili autobus kojim su stigli igrači i navijači Toška.

Živeći u Zenici Hamdo je na razne načine bio vezan za sport. Učestvovao je u radu Organizacionog odbora Radničkih sportskih igara da bi u dva mandata bio predsjednik. Za sportskog radnika godine Zenice proglašen je 1988. godine. Takmičio se i u streljaštvu.

U septembru prošle 2020. godine je navršio 90 godina života, a fizički i mentalno djeluje mnogo mlađi. Hamdo kaže da je proteklih 6 zima boraveći u SAD kod kćerke i zeta igrao fudbal sa roditeljima djece u pauzama treninga njegovih unučadi Jasinom (20) i unukom Asjom (15). Fotografija u tekstu načinjena je za njegov devedeseti rođendan.

Članovi Sk Tešanj uspješno završili 2020. godinu

Državno prvenstvo za
kadete i juniore u streljaštvu za 2020 godinu održano je u Sarajevu 27.12.2020. godine. Kadetkinje SK Tešanj osvojile su treće mjesto (Asima Halilović, Esida Halilović i Nadina Omerbašić), a u juniorskoj konkurenciji drugo mjesto (Esida Halilović, Adelaida Begunić u Nadina Omerbašić).

Strijelci SK Tešanj nastupima na kantonalnom, federalnom i državnom nivou osvojili su:8 prvih mjesta i zlatne medalje, 4 druga mjesta i srebrene medalje, 3 treća mjesta i bronzane medalje. U pojedinačnoj konkurenciji osvojili su 14 prvih mjesta i zlatnih medalja, 15 drugih mjesta i srebrenih medalja i 18 trećih mjesta i bronzane medalje.

Nadina Omerbašić, Sakib Plančić trener i Esida Halilović (nedostaje Asima Halilović)

U protekloj godini proglašeni su sportisti i sportski radnici za 2019. godinu. Izudin Handžić, predsjednik SK Tešanj dobitnik je Zlatne plakete za životno djelo za razvoj sporta Ze-Do kantona, Nadina Omerbašić, državni prvak za 2019. godinu i aktuelni državni rekorder je dobila priznanje za sportistkinju godine u kategoriji seniorki, a SK Tešanj je dobio priznanje najuspješnijeg kluba Ze-Do kantona. Drugog januara članovi društva su se okupili poštujući epidemiološke mjere i uručili interna priznanja..

Foto zabilješka

Cijelog praznika temperature visoke

Iz starih novina

Dana 22.9.1946. godine odigrano je IX kolo Dobojske lige. Predratno ime tešanjskog nogometnog kluba Tošk zamjenjeno je imenom Udarnik, da bi se 1948. godine ponovo, fudbalskom timu iz Tešnja, vratilo predratno ime.

Stare fotogarfije


Tošk
Tošk 1950. godine

Stoje s lijeva:Salih Sarić, Muharem Kotorić, Vahdet Smailbegović, Hamdo Galijašević, Mehmed Ireiz, Tahir Turalić

Prvi red:Mujo Smailbegović, Edib Abduzaimović, Drago Gverić, Hamza Ruštić i Safet Kapić

Lijevo je Paša Medarića udata za Šaćira Galijaševića, mati Hamde Galijaševića i sestra Ahmeta Medarića, a desno je njena mati Fata Medarić, odnosno Hamdina nana.

Hamdo mi je ispričao slučaj iz Drugog svjetskog rata kada ga je nana Fata poslala u Radušu na mjesto gdje su se nalazili partizani da ih obavijesti da se Nijemci iz Šarenog mekteba i osnovne škole spremaju da ih napadnu. I ako je bio dječak partizani su ga poslije toga primili u SKOJ.

Čaršijska raja:

Prvi red s lijeva:r. Mevludin Dino Traktor Krdžalić, Adem Dizdarević, Amir Terzić Hapa

Drugo red:Nedžad Korajlić Aba, Hikmet Hike Turalić, Nedim Duće Mehinagić i Šefket Turalić

Treći red:Muhamed Hodžić Daba.

Sa table na Gornjoj čaršiji

O Husein Galijasevic

Rođen je rođen 17.4.1945. godine u Tešnju od oca Mahmuta i majke Zekije rođene Hodžić.

Osnovnu školu završio u Tešnju, a Mašinsku tehničku školi u Tuzli. Mašinski fakultet završio u Sarajevu.

Nakon završetka srednje škole kao stipendista radio dva mjeseca u Trudbeniku iz Doboja, da bi sa stipendijom iste firme nastavio obrazovanje u Sarajevu.

Po završetku studija radio u Trudbeniku oko 6 mjeseci, otišao u JNA i nakon povratka počeo raditi u Pobjedi Tešanj.

U Pobjedi radi na poslovima: samostalnog konstruktora pumpi za vodu, glavnog konstruktora pumpi i prečistača, šefa službe razvoja, glavnog inžinjera proizvodnje, tehničkog direktora i direktora Fabrike pumpi i hidraulike (OOUR-a), direktora razvoja Fabrika pumpi i hidraulike Pobjeda d.d., rukovodioca projektne grupe ISO 9000.

Obavljao je poslove stručnog saradnika u Minstarstvu industrije i energije i pomoćnika Ministra namjenske proizvodnje za tehniku Republike BiH

Početkom 1997. godine imenovan je na funkciju pomočnika Ministra odbrane Federacije BiH za namjensku proizvodnju. Prije penzionisanja 2007. godine bio je stručni savjetnik u Ministarstvu odbrane FBiH.

Bio je predsjednik Upravnog odbora Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju.

Napisao je dvije monografske knjige:Pobjeda 1954-2014-vizija, znanje, hrabrost i Lovačko društvo "Kiseljak" Tešanj 1921-2011. Desetu godinu piše Tešanjski dnevnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *